Utroskab – temaside

En af de store trusler mod parforholdet, er utroskab, og som parterapeut har jeg gennem årene arbejdet med mange par, som har arbejdet intenst på at genopbygge tilliden og trygheden i parforholdet.

På denne side kan du finde links til forskellige materialer, blogindlæg mv. som jeg gennem årene har haft om dette tema.

Med denne artikel om utroskab, giver jeg et overblik over temaet, hvad der typisk fører til utroskab, og de konsens det kan have for partneren.

Førstehjælp ved utroskab. Når parforholdet rammes af utroskab er det ofte voldsomt og skræmmende for begge parter. Det er ofte kaos, og mange spørgsmål melder sig. Derfor har jeg på baggrund af mine erfaringe med at hjælpe par udviklet et on-line materiale, som du og din partner kan studere i ro og mag hjemme. Du kan  kan købe adgang til materialet her.

Micro cheating er en betegnelse man benytter for de mange små handlinger, der kan være de begyndende stadier i, at man er på vej ud i utroskab, eller som kan være indikator på, at der er noget, du skal tage fat på i dit forhold, før det kommer så langt. Mit blogindlæg om dette emne, kan du læse her.

1/3 af danskerne har været deres partner utro er den barske konklusion, som YouGov kommer frem til i deres analyse.

Hver fjerde dansker mener at det at holde i hånd er utroskab. Det kan du læse om i dette blogindlæg, som peger på et vigtigt tema, nemlig at utroskab langt fra handler om det at have seksuelt samvær udenfor parforholdet, utroskab er, når en af partnerne får brudt med den udtalte eller u-udtalte monogamiaftale, som eksisterer i parforholdet.

Kan parforholdet overleve utroskab? Med den erfaring jeg har som parterapeut er svaret "JA!". Det betyder ikke at det gør det for alle, og det betyder bestemt ikke at vejen tilbage til trygheden og tilliden er let.

Vi er skabt til utroskab - og hvad så! Er et blogindlæg, hvor jeg går i rette med den opfattelse, man ind i mellem støder på - at vi som art ikke er skabt til monogami.