Bog: Utroskab – Nej tak! v. Steen Rassing

e-bogen Utroskab - Nej tak!

Denne e-bog henvender sig til par, der gerne vil blive bedre til at forstå. hvad der fører til utroskab, og hvordan man kan gardere sig mod det. Det kan være par, som ikke har oplevet utroskaben, og som vil forebygge at det sker, og det kan være par, som har oplevet det, men som vil forebygge, at det sker igen.

Utroskab er desværre noget, som på et eller andet tidspunkt finder sted i  alt for mange parforhold (tibage i 2014 viste en undersøgelse at op mod 1/3 af danskerne har været deres partner utro, som du kan læse i mit blogindlæg her), og en stor procentdel af disse forhold opløses, og dem som det lykkedes at blive sammen, går ofte igennem en meget svær periode, inden tilliden og intimiteten i parforholdet er genopbygget.

På baggrund af mit arbejde med par, hvor den ene partner - eller begge - har været utro, kan jeg se, at der ofte danner sig et mønster i de begivenheder, der leder op til utroskaben. Mange gange er den utro part selv overrasket over, at det kunne komme dertil. Nogle gange er der et forløb, som kunne være stoppet, hvis man kendte til de mekanismer, der kan drive og fastholde en i utroskab. (Læs f.eks. mit blogindlæg om microcheating her)

Mit håb med denne e-bog er, at flere får øjnene op for nogle af de mekanismer, som kan føre mennesker ud i utroskab.

Med denne bog, giver får du således et dybt indblik i utroskabens væsen, og du får blandt andet svar på spørgsmål som:

  • Hvorfor rammer det den sårede part så hårdt, og hvordan rammes man?
  • Hvordan rammer det den utro part?
  • Hvad er det for mekanismer i vores hjerne, som gør os sårbare overfor utroskab?
  • Hvordan kan vi som partnere og par lære at navigere udenom de fæller, der er?
  • Du får også gode råd fra andre parterapeuter, og fra mennesker, som selv har haft utroskaben tæt inde på livet.

Så dette er en bog, der kan vise dig og din partner vejen til at styrke jeres parforhold, så I ikke behøver blive et af de par, der rammes af utroskab. Og hvis I allerede er ramt af det, kan bogen give jer en større forståelse for, hvordan det overhovedet kan ske, og hvordan I sammen kan øge sandsynligheden for, at det ikke sker igen.

 

Her er et uddrag af bogens forord:

Jeg har skrevet denne bog, fordi det gør ondt at se og høre om, at så mange parforhold rammes af utroskab. Ofte kommer det bag på begge parter - også den utro part - at det kunne komme dertil. Og jeg har hørt så mange beretninger, hvor jeg kan se, at mange af de samme elementer går igen. Så min tanke har været - hvorfor ikke oplyse andre om dette, før de selv gør
sig de ubehagelige erfaringer?

Bogen tager sit udgangspunkt i, at utroskab nogle gange finder sted som en følge af, at vi som mennesker, og som par, ikke fuldt ud forstår de mekanismer, der kan føre til utroskab, og at vi derfor ikke er bevidste om, hvornår vi risikerer at disse mekanismer kan spænde ben for et ellers trygt og tillidsfuldt parforhold. Shirley P. Glass skriver: “De fleste mennesker tror, at det er muligt at forebygge utroskab ved at være kærlig og dedikeret overfor sin partner. Jeg kalder dette myten om forebyggelse.”Og hertil kan jeg tilføje, at jeg hører mange sige: “Jeg kunne ikke drømme om at være min partner utro!” Jeg møder rigtigt mange, der tidligere har sagt dette med overbevisning blot for nu at kunne konstatere, at det var de altså bare alligevel - mennesker som på bagkant er dybt rystede over, at de har kunne sætte parforhold og familie og deres egen etik over styr. Jeg er af den overbevisning, at vi faktisk alle har potentialet i os til at være vores partner utro, uanset vores gode moral og etik, uanset hvor meget vi elsker hinanden, og hvor godt parforholdet er.

Du kan læse lidt flere uddrag af bogen her.

Står du og din partner midt i en krise, efter at utroskab er blevet afsløret, kan mit web-materiale "Førstehjælp ved utroskab" måske være en hjælp. E-bogen "Utroskab nej tak!" følger i øjeblikket gratis med, når man køber det andet materiale. Førstehjælp ved utroskab finder du her.

Bogen er en e-bog, som du får både som PDF-fil og som epub fil (epub er det format, du kan åbne i en e-bogs læser).

E-bogen koster kr. 125,- incl. moms, og du køber den på Saxo via linket her.