Parterapi

(About couples therapy in english here)

At bevare det gode parforhold

Mange par sidder, når de har kriser, let fast i nogle mønstre, hvor den ene får rollen, som den der altid kritiserer, mens den anden altid trækker sig.

Vi har en tendens til at tage parforholdet for givet. Det betyder, at vi ind i mellem kan miste kontakten til den vi holder allermest af. Vi bliver i stedet optaget af børn, arbejde eller andre interesser, og kæmper med at få logistikken til at hænge sammen i en travl hverdag. I sidste ende kan vi komme til at føle os “tomme”, alene eller ensomme i parforholdet. Visavner det nærvær og den intimitet og gnist, som vi måske oplevede de første par år. Og graver vi lidt dybere, opdager vi at vi måske også længes efter omsorg, tryghed eller følelsen af, virkeligt at være elsket og anerkendt for den man er, og ikke bare for det man gør.

Og så er der ikke lang vej, før dagligdagsproblemer begynder at udvikle sig til konflikter, og så begynder en negativ dans i parforholdet, hvor vi har svært ved at opretholde samhørigheden og den gode kontakt, og stedet fanges i negative mønstre af konflikt og tilbagetrækning – eller endnu værre – kulde.

Når parforholdet bliver et lidenskabsløst arbejdsfællesskab eller “bare” et godt venskab, eller hvis konflikter fylder meget i hverdagen og fjerner trygheden, har det ofte også en afsmitning i soveværelset. Sex bliver måske mere kompliceret, mindre hyppigt eller tilsidesættes helt. Og for mange bliver sex i sig selv anledning til nye konflikter – hvor den ene part ønsker mere, mens den anden bare ikke har lyst.

Nogle par oplever, at dette og andre forhold fører til utroskab eller andre svigt af tilliden i forholdet. Svigt som gør, at man vakler mellem om parforholdet skal opløses, eller om man er parat til at gøre en indsats for at bygge det op på ny.

Parterapi kan hjælpe jer på vej

Og det er endu bedre, at arbejde med parforholdet, mens I stadig har lysten til at være sammen. Er I der, hvor den ene eller begge er på vej væk, er det et mere slidsomt arbejde at finde sammen igen. Parterapi er således en god investering, også i et velfungerende parforhold, hvor jeres ønske er at fortsætte en god udvikling sammen. Parterapi kan også være en hjælpende hånd for jer, der står i en situation hvor forholdet vakler som følge af den ene parts svigt, som det for eksempel sker, når den ene part er utro, men som ønsker at redde og genopbygge parforholdet.

Mit udgangspunkt er at arbejde for at bevare og udvikle parforhold, da jeg tror på kærligheden som værende af vital betydning for os mennesker, og på betydningen af gode trygge, kærlighedsfulde relationer, og på at dette er det vigtigste fundament for at vi kan trives og udvikle os sammen – og som individer.

Fra min klinik i Næstved og on-line tilbyder jeg derfor parterapi til par, der ønsker at blive sammen og få parforholdet repareret eller gjort endnu bedre (skilsmisserådgivning findes der andre, der er meget bedre til). Indholdet af parterapien vil afhænge af de problemstillinger I bringer med jer ind i terapien, men noget af det, I med sikkerhed vil komme til er:

  • at styrke jeres kommunikation og evne til at tale om og løse problemer
  • at få større selvindsigt og indsigt i partneren
  • at styrke evnen til at styrke kontakten mellem jer og skabe større nærvær
  • at få genetableret en mere tryg forbindelse mellem jer.

Det betyder også, at parterapien ikke handler om at finde ud af hvem, der har ret, og hvem der har uret, men mere at komme frem til en erkendelse af, at ting kan opfattes og opleves forskelligt, og at udvikling kommer ud af at rumme og forstå de forskelligheder der er hos jer som par.

Jeg arbejder primært med den metode, der kaldes Emotionsfokuseret Parterapi (EFT), som er en særlig metode til parterapi, der er underbygget af forskning. Det er en  metode, hvor det grundlæggende fundament er, at skabe et trygt og sikkert ”rum”, hvor I som par kan få mulighed for at arbejde med de ting, som er svære for jer at håndtere selv, og hvor trygheden, intimiteten og kontakten mellem jer som par, kan blive genskabt og styrket.
Læs mere om Emotionsfokuseret parterapi her.

Kontakt mig, hvis i overvejer parterapi

Jeg er meget ydmyg overfor den tillid det kræver at lukke et andet menneske ind i jeres parforhold. Så i er velkomne til at kontakte mig og høre nærmere om hvem jeg er, og hvad jeg kan tilbyde i parterapien, inden i beslutter jer. Jeg kan også lede jer i retning af andre terapeuter, hvis I bor for langt fra Næstved, ønsker en kvindelig parterapeut eller lignende.

Andre ressourcer for par

På mine web-sider her, finder du en række artikler og  blogindlæg, som måske kan være til inspiration og støtte for par, der arbejder på at udvikle parforholdet.

Priser:

Parterapi: kr. 2.000,- incl. moms for 75 minutter

kr. 1.000,- incl. moms for individuelle samtaler (60 min).

Er I interesserede i at booke en aftale on-line eller på min klinik i Næstved, kan I kontakte mig via sr@steenrassing.dk

 

Søger I en parterapeut andet sted i landet, kan i finde dem på følgende sider:

emotions-fokus.dk

DKCEFT.dk