Bog: Offertrekanten, den dysfunktionelle dans i parforhold, familien eller på arbejdspladsen.

Denne  e-bog har jeg udgivet som selvudgiver januar 2014, og det er en bog, som jeg har fået rigtig mange positive tilkendegivelser på, som du kan læse længere nede på siden.Bogen, som henvender sig først og fremmest til mennesker, som er vokset op i familier, hvor Offer-, Forfølger- og Redderrollerne og deres indbyrdes samspil i det mønster, man kalder Offertrekanten eller Dramatrekanten, har været et dominerende tema. Mennesker, som mange gange må se sig selv sidde fast i de indstuderede mønstre, som videreføres fra generation til generation. Man finder ofte Offertrekantens mønstre ret udtalt og let at identificere, hvis du er vokset op i en familie med overgreb eller alkoholmisbrug, men findes også i helt almindelige familier, hvor en eller begge forældre har det med sig i bagagen.

Bogen er også ment som en inspiration til dig, der arbejder med mennesker, der kender til disse mønstre. Du kan læse et lille uddrag af bogen her.  E-bogen kan købes på Saxo via linket her.

Herunder kan du læse, hvad andre mener om bogen:

Den fik det sat på plads som jeg ikke kunne forstå helt tilbage fra min barndom😉. Er ovenud lykkelig for det.

/Ina 62 år

 

God bog til at få overblik og forståelse for det dysfunktionelle samspil

/HL, barn i alkoholiker familier

 

i flere år har jeg forsøgt at finde ud af, hvad der sker el går skævt i parforholdet. Jeg har vidst og kunne se, at vi går helt skævt af hinanden, men har ikke kunnet finde frem til hvad der sker og hvor filmen knækker, det ved jeg så nu. I en tid, hvor folk går fra hinanden, som var det en flugt fra en borgerkrig, burde denne bog være obligatorisk i alLe børnefamilier. Jeg ærgrer mig over ikke at have læst den før.

/De bedste hilsner Mette, 42 år

 

En rigtig god og velskrevet bog, inspirerende i arbejdet med par.

/Eva 68 år

 

En rigtig god bog, der åbner op for nogle ofte ubevidste mønstre. For mig personligt, har den været med til at skabe en forståelse af nogle problematikker, og som derved har hjulpet mig på vej til at bryde med nogle dysfunktionelle mønstre. Den er let tilgængelig og let forståelig. Kan stærkt anbefale den.

/Anne 31 år

 

En rigtig god introduktion til dramatrekanten/offertrekanten. Den er letlæst og letforståelig, og giver samtidig et godt indblik i dramatrekantens dynamik. Et meget anbefalelsesværdigt udgangspunkt for ens videre arbejde med dramatrekanten.

/Jesper Elmquist.

 

Bogen er en eye opener ift. at kunne forstå og handle på egen og andres adfærd. Giver en god forståelse af, hvorfor jeg er, som jeg er.

/Vibeke

 

Bogen givet et stort indblik i de roller man kan indtage.

/Heidi Egeberg Psykotetapeut

 

Bogen giver nyttig og god viden.

/Tove Socialpædagog.

 

En meget god bog, der gør det nemt at genkende sig selv og andre. Det åbner op for mulighed for forandring.

/Thinna 37

 

Offertrekanten er en fantastisk øjenåbner, som viser den dysfunktionelle dans i klarhedens lys. Det er hårdt at se sig selv som offer og redder, som jeg gjorde, men også en befriende indsigt og men det giver nye muligheder for at handle og træffe valg. Letlæselig, enkel og forståeligt skrevet.

/Anemone, 54 år

– o –

Den dysfunktionelle dans… En glimrende titel, der tager toppen af hele anklage/skyld delen når parforholdet svækkes af uhensigtsmæssige mønstre. Jeg kastede mig over bogen, da jeg efter en uventet skilsmisse, stadig havde brug for at forstå nogle ting, og var blevet opmærksom på at jeg havde positioneret mig selv som offer i det brud jeg ikke havde valgt. Bogen gav mig indsigt til at forstå hvorfor Walsen ud og ind og på skift i rollerne, var endt med en genstridig sværdkamp i låste roller, fordi vi ikke fik kigget på mønstrene i tide. Jeg ville ønske jeg havde læst bogen for år tilbage, så den kærlighed der var og måske stadig har gløder, havde fået den livgivende indsigt som jeg heldigvis nu bærer med mig videre i livet. For, hvem gider være offer?

/Nanna 46 år.

– o –

Let læselig bog i let forståelig sprog. Har givet mig en større bevidsthed om hvordan og hvornår jeg bevæger mig rundt i rollerne. Desuden giver den inspiration til mit arbejde med klienter.

/Marianne Psykoterapeut 53 år

– o –

En meget brugbar og lettilgængelig bog om de roller, vi spiller i vores familier og på jobbet. Et godt værktøj til at forstå og bryde ud af konflikter.

/Nina, 35 år, adjunkt.

– o –

Steen Rassing tilbyder lœsevenlige, tankefulde, praktiske redskaber, som kan hjœlpe til at transformere dine relationer.

/Jette Simon ,Psykolog

– o –

Tro mig – den er rigtig god

At læse ”Offertrekanten – den dysfunktionelle dans i familien, i parforholdet og på arbejdspladsen”, gav mig i den grad en ”Aha’” oplevelse. Endelig er der skrevet en bog, som giver mig forståelse og indsigt, i mit temmelig spegede liv – som omhandler incest og overfald – og ret så væsentligt, giver den mig redskaber til at komme videre.

Jeg er ikke i tvivl om, at rigtig mange mennesker, både på det professionelle og private plan, kan have glæde af bogen – så læs den og brug den.

De bedste hilsner

/Jonna

– o –

Jeg har med stor interesse læst bogen ”Offertrekanten – den dysfunktionelle dans i familien, parforholdet eller på jobbet”.  Bogen beskriver på bedste vis de uhensigtsmæssige mekanismer i Offertrekanten.  Bogen kommer grundigt omkring emnet, og også de muligheder der er for at komme mekanismerne til livs. Bogen skemaer er let forståelige og til stor gavn..  Den kommer med mange eksempler, og er skrevet i et tilgængeligt sprog.

Jeg blev meget hurtigt grebet af bogen. Jeg kan bruge meget fra bogen i mit arbejde som familiebehandler, og har fået tilført noget god viden om emnet.

Offertrekanten på arbejdspladsen er et meget relevant kapitel og vil kunne bruges i de fleste arbejdsmæssige sammenhænge.  Det vil være en god introduktion til ”hvordan får vi et bedre arbejdsmiljø” og ” hvad er det der af og til skaber konflikt”. Det at få talt sammen om de mekanismer som griber os og sammen se på, hvad der er på spil på vores arbejdsplads.

Bogen henvender sig også til mig som privatperson. Jeg oplevede en genkendelighed. En genkendelighed som er værd at give opmærksomhed, da jeg som mange andre er støt på mekanismerne i mit eget liv.

Kort sagt en bog som bestemt kan anbefales.

– Pædagog og kvinde

 

– o –

Tak for en fantastisk formiddag/eftermiddag i selskab med din bog Offertrekanten – den dysfunktionelle dans i familien, i parforholdet eller på jobbet. Da jeg startede på bogen, vidste jeg ikke helt hvilken af mine positioner jeg skulle læse den udfra: som leder af en skole, som professionel med daglig kontakt til forældre og familier – såvel ressourcestærke som udsatte, som ven, som far, som søn eller som partner i ægteskabet…

Det blev en af de bøger, som krævede eftertænksomhed, kaffe og ophold i læsningen og med det afslører jeg så tydeligt min aktive deltagen i indtil flere offertrekanter. Heldigvis efterlader bogen mig ikke handlingslammet og overrumplet, men giver mig forslag til de næste skridt. Den efterlader mig osse med et kæmpe behov for at tage de skridt, men det virker overkommeligt og indenfor rækkevidde. Indsyn kan være skræmmende, men osse frisættende og forløsende. Dette er et simpelt og enkelt, men dybt og vigtigt indsyn, som kan gøre en forskel. Tak.

Og positionen jeg læste den fra? Måske bare som mig…

–  Thomas

– o –

Tak fordi jeg fik lov til at læse og anmelde bogen om offertrekanten, den beskriver helt utrolig enkelt, hvordan sådan en familie fungerer, jeg er vokset op i en familie, hvor dette familiespil var en bagage min mormor, havde med sig fra sit barndomshjem, jeg er altså fjerde generation og det fortæller noget om, hvor svært det er at bryde disse negative mønstre.

Fra at have en diffus fornemmelse af, at noget er forkert…har jeg efter at have læst bogen en klar opfattelse af, hvad disse “familiespil”  går ud på, og nok det vigtigste, at have mod og styrke til at bryde dem—for ens egen, men også for familiens skyld.

– Vinnie Jakobsen

– o –

Hej Steen

Det er god bog du har skrevet, let og hurtigt at læse, så jeg har besluttet at den skal med på litteraturlisten, som en del af pensum på Kranio-Sakral terapeut uddannelsen.

Fordi dette er i sandhed en bog som alle terapeuter kunne have glæde af både at læse og arbejde med. Som Muskel og Kranio-Sakral terapeut har jeg gennem årene, både som underviser og behandler mødt både ofret, krænkeren og frelseren. For at kunne gøre noget effektivt til at kunne hjælpe disse mennesker videre i livet, kan det være en fordel at kende de mønstre som er så godt beskrevet i bogen.

Jeg oplever at fx hovedpine, rygsmerter og spændinger forskellige steder i kroppen, meget tit er opstået af andre ting end rent fysiske årsager, derfor kan det en fordel som terapeut at have gennemgået det medfølgende arbejdshæfte, som kan gøre meget lettere at genkende offertrekantens forskellige faser hos patienten.

Har man som terapeut selv arbejdet med offertrekanten, vil det kunne gøre en kæmpe forskel i arbejdet med at hjælpe andre videre i livet, uden selv at blive impliceret.

– Britta Andersen, Muskel og Kranio-Sakral terapeut, ALFA LIVING Compagny, Center for undervisning og behandling

– o –

  • En bog med et meget letlæseligt sprog, som alle kan forstå
  • En bog man har lyst til at læse igen
  • Tanker der opstod ud fra alle de gode eksempler
  • Det bedste ved bogen var de gode eksempler fra hverdagen, især sammenligningen med Benny, Egon og Keld, som Redder, Forfølger og Offer og som jeg kan nikke genkendende til
  • Jeg følte der kom noget på plads i mig, da jeg læste om de forskellige roller, man så tit kommer i bevidst eller ubevidst
  • En bog, der får mig til at give mit eget forhold et eftersyn
  • En bog, der får mig til at forstå, hvordan mænd og kvinder tænker
  • En nyfortolkning af Erik Bernes “Hvad er det vi leger?”
  • Jeg giver bogen topkarakter, fordi den rører os alle.

– Pædagog, kvinde 52 år.

– o –

“Steen Rassings bog om offertrekanten giver en kort, overskuelig og alligevel nuanceret gennemgang af offertrekantens dynamik og dens betydning for vores private og arbejdsmæssige relationer. Jeg har selv – i terapi – arbejdet med offertrekantens dynamik og betydning i min barndom og nuværende liv. I forhold til dette arbejde og det at opnå en dybere forståelse af både mig selv og andre, samt de spil vi nemt ender i igen og igen, er bogen en kæmpe hjælp.
I bogen gennemgås de tre roller i offertrekanten: offer, redder og krænker på en enkel og let tilgængelig måde. Samtidig understreges det, at de fleste mennesker, der deltager i offertrekantens dynamik, som oftest har en primær rolle, men også skifter til de andre roller – afhængigt af situationen, hvilket er præcis det jeg oplever hos både mig selv og andre. Virkeligheden er kompleks, og det rummer bogen også. I slutningen af bogen gives rigtig god hjælp til hvordan du kan gribe det an, hvis du ønsker at træde ud af offertrekanten og bryde mønsteret, hvilke reaktioner du kan forvente, og hvad du skal være særligt opmærksom på. Frem for alt skaber bogen den bevidsthed om andres og egne roller, samt de underliggende følelsesmæssige årsager, der er forudsætningen for forandring. En god og overskuelig bog, om et komplekst emne, som jeg vil anbefale til mange og som med fordel kan læses flere gange.”

– Helene 38 år

– o –

Tak for din fantastiske bog offertrekanten. Det er fra de store højder til de dybeste dale i følelsesregistret, man kommer og er en intens oplevelse, hvor man konfronteres med dybe skjulte følelser som ubevist har styret ens adfærd og handlinger i livet, men ubevidst .

Det er en barsk oplevelse hvor man er klar til at flygte fra følelser, der ikke er særlig rare at komme i kontakt med ……men men men bliver man i dette følelseshelvede og tør stå ansigt til ansigt med dem …opleves der en sand befrielse og en masse forløsning i ens krop.

Og herfra begynder man at se hele sammenhængen i Offertrekanten og kan nu bevidst opleve det i nuet og begynde at handle anderledes og langt mere konstruktivt.

Såååå Tuuusiiind tak for mit livs store chance for, at kunne at slippe, ikke bare fortidens uhyggeligheder men også det mindreværd der følger med i dette spil.

– Helle

– o –

Jeg har nu også læst din bog, som jeg umiddelbart tænker, er både letlæselig og nem at omsætte til praksis.

Målgruppen for din bog, tænker jeg i høj grad vil være personer, som synes om selvudvikling. Bogen netop med fokus på selvudvikling fint med dine gode spørgsmål og arbejdsredskaber, som du tilbyder til slut. I det hele taget en vigtig pointe til at omsætte teorien, som du byder på, til noget mere lavpraktisk.  På samme måde synes jeg, at bogen rammer bredt, idet du har tage højde for både parrelationen og relationerne på arbejdspladsen, som jo i særdeleshed også fylder i vores selvledende arbejdsmiljøer.

Da jeg læste om typerne i relation til et team på arbejdspladsen, kom jeg også til at tænke på Helle Hein´s arketyper, som jo på samme vis kategorisere og beskriver kategorierne med ressource- og barriere-orienteret tilgang. Ligheden opstår for mig i, at I begge beskriver hvilke fordele og ulemper, der kan være forbundet ved at “være” en bestemt kategori. Dog ser I også begge mulighederne for at kunne flytte sig fra den “primære” kategori ved bevidsthed og påvirkning udefra.

Styrken ligger helt klart i det parrelationelle, som netop har fokus på, hvordan vi i familielivet tildeler og påtager os givne roller.

Samt dit fokus på koblingen til tilknytningsteorien, gør at man kan se, hvor enkelt eller komplekst det kan være at forstå de dynamiske samspil, som kan være i en familie.

Jeg kan som socialrådgiver indenfor familieområdet let relaterer mig til dette afsnit, og er enig med dig i, at det til tider være så komplekst, at det er vanskeligt helt at vide, hvad der er i spil. I mit erhverv kan jeg også bruge den lidt sort/hvide opdeling til at hjælpe mig på vej til at skabe en mere hensigtsmæssig tilgang til min egen omverden – både samarbejdsmæssigt og socialt.

Dog er jeg mere i tvivl om, hvorvidt jeg kan nå at finde frem til, hvad der er på spil i de borgeres liv, som jeg møder erhvervsmæssigt. Ofte er møderne af kortere varighed og mere praktisk, da jeg ofte henviser til et andet tilbud, som skal foretage selve behandlingsdelen. Men jeg kunne forestille mig, at det i den behandlingsorienterede verden, kunne være til gavn at læse din bog, da der her ofte opstår en tættere relation grundet forløbet, som iværksættes.

Uanset har du i din bog kommet med en teori om relationer, som jeg vil glæde mig til at “kigge” efter og bevidstgøre mig mere om i min hverdag.

– Charlotte, socialrådgiver, 43 år

E-bogen kan købes på Saxo via linket her.