1/3 af danskerne har været deres partner utro!

Dette viser en ny undersøgelse, som YouGov har lavet for aftenshowet på DR. Det var interessant at se dette emne bragt op 19/2 (du kan se udsendelsen her), og jeg synes, der var flere interessante pointer i indslaget:

  • Der er meget stor forskel på, hvad man opfatter som utroskab. Det gik lige fra at tænke intimt om en anden til det, at have sex med en anden. Den gode pointe er her, at det er jer, der som par definerer , hvor grænserne går i jeres parforhold. Og det er bedre at få talt om, før den ene af jer er trådt over grænserne.
  • Som Mads Christensen udtalte, er noget af det, der adskiller os fra andre primater, at vi har en vilje og en bevidsthed, der gør det muligt for os at træffe valg og beslutte os for noget, som går på tværs af vores drifter. Det underbygger rigtigt godt min pointe fra mit tidligere blogindlæg “Vi er skabt til utroskab – og hvad så!” og som understreger en vigtig ting: Utroskab finder sted, fordi den ene part vælger at være utro.
  • Og interessant at der er så delte meninger mht. om man skal fortælle sin partner, hvis man har været utro, og det er lukket ned. At nogen synes, at det er at skade og give smerte til den man elsker og har valgt at leve sammen med, mens andre mener, at det ikke går i længden, hvis parforholdet er funderet på en hemmelighed af den type.

Så alt i alt synes jeg det korte indlæg var et godt indspark om dette emne.

Udgivet i Psykoterapi.