Hver fjerde dansker mener at holde hånd med en anden er en form for utroskab!

I avisen Metroxpress er der d. 28/2-2017 en artikel, som på baggrund af en YouGov undersøgelse, peger på at der er mange forskellige opfattelser af, hvad utroskab er.

Utroskab er for mange, når partneren har sex eller anden intim fysisk omgang med en udenfor parforholdet. For 64 procent af de adspurgte er det også når man kysser en anden. Det at kysse en anden end sin partner er for mange iøvrigt den sværeste grænse at overskride, når den først er overskredet, er grænsen til fysisk intimitet ikke helt så stor. Noget, de ikke rigtigt nævner i undersøgelsen, men som jeg ofte støder på som parterapeut er, at man også kan opleve det som utroskab, når partneren i al hemmelighed har en dialog kørende med en 3.part via Facebook, SMS eller lignende, og særligt når den dialog begynder at antage mere fortrolig eller erotisk karakter. Pointen er nok, at man i hvert parforhold har en udtalt eller stiltiende monogamiaftale. En monogamiaftale, som selvfølgelig kan være forskellig fra par til par. Nogle par rummer at man kan kysse, kramme eller have sex med en anden, mens det for andre par er utroskab. Dette og meget mere kan du læse om i min e-bog: “Utroskab – Nej tak!”, som du finder her.

For mange par, opstår der en voldsom krise i parforholdet, når den ene partners utroskab kommer for en dag. Tilliden er brudt, og et følelsesmæssigt kaos melder sig – ofte for begge partnere. Heldigvis formår mange par at redde parforholdet fra en af de største kriser, man kan opleve som par.

Du kan læse artiklen fra Metroxpress: “Hver fjerde betragter at holde i hånd som utroskab” her.

Udgivet i Psykoterapi.