Bøger og artikler

På denne side kan du finde bøger og artikler, som jeg enten har skrevet selv eller oversat.

Offertrekanten - den dysfunktionelle dans i familien, i parforholdet og på jobbet

Offertrekanten - eller Dramatrekanten som den også kaldes, er en illustration af en dynamik, man finder i rigtigt mange relationer - i familien, i parforholdet og også sommetider på arbejdspladsen. I denne dynamik optræder Offeret, Redderen og Krænkeren som de tre roller, der sammen træder ind i en dysfunktionel dans, hvor alle parter bliver ofre. I min e-bog får du en grundig indsigt i de tre roller som Offer, Redder og Forfølger, og i, hvordan deres indbyrdes dynamik udspiller sig. Og du vil også få indblik i, hvordan mønsteret kan udspille sig i familien, i parforholdet eller på arbejdspladsen. Endelig indeholder bogen også en del, som du kan bruge som støtte, hvis du ønsker at træde ud af mønsteret.

Bogen er skrevet for mennesker, som ønsker at få indsigt i denne dynamik, det er ikke en akademisk bog, men en bog jeg har skrevet på basis af litteraturstudier men i høj grad også erfaringer, da jeg i mit arbejde som parterapeut, psykoterapeut , supervisor og organisationskonsulent, ser hvor ofte dette mønster udspiller sig i vores relationer. Du kan købe bogen via linket her.

Du kan læse mere om hvad andres skriver om bogen her. Og du finder et uddrag af bogen her.

Artikler

Tanker om vrede. En lille artikel med fokus på vreden.

Den indre kritiker - når du bliver din egen fjende. I denne lille artikel skriver jeg om det, som mange kender til - den indre kritikker - den indre stemme, som ofte har travlt med at tale ned til dig selv.

Empatitræthed og sekundær traumatisering hos professionelle.  Mange som arbejder med omsorg for andre kan i kortere eller længere perioder opleve, at arbejdet påvirker dem psykisk, enten i form af sekundær traumatisk stress eller i form af udbrændthed.

Tilknytningsstile. En artikel som giver et overordnet indblik i de forskellige tilknytningsstile vi kan have, og hvordan de kommer til udtryk i nære relationer.

Vi kan bedre aflæse andre, når vi er trygge. En lille artikel om betydning af de gode relationer på arbejdspladsen.

De vanskelige emotioner, følelser og reaktioner

Hvorfor er det sommetider så svært at ændre på mønstre? er en artikel hvor jeg fokusere på, hvorfor det ikke altid er let at bryde med gamle mønstre, selvom de bremser os i at leve det liv vi gerne vil.

Utroskab er en artikel der handler om nogle af årsagerne til utroskab, og de implikationer det har for et parforhold.