Tro, håb og kærlighed

Så blev det jul igen.

Og i en tid, hvor medierne hele tiden bugner af smertefulde begivenheder, er dette en god anledning til også at fokusere på at det, der kan varme vore hjerter. Når vi er ramt af frygt, vrede, magtesløshed og frustration over verdens gang, bliver dette også en barriere, som lukker af for vores empati og indføling overfor andre mennesker. Omvendt er det, når vi fokusere på oplevelser og mennesker, vi holder af, når vi stopper op i taknemmelighed over de små og store ting i vores liv, eller når vi berøres af mennesker, der giver, støtter og viser omsorg for andre.

Så juletiden er en god anledning til at stoppe op midt i travlheden og finde/genfinde:

Troen – troen på det gode i mennesker og ikke mindst den tro, du har i dig – troen på noget, der er større end dig selv.

Håbet  – håbet på, at der også findes en positiv fremtid for vores børn og børnebørn. Håbet på at mennesker i fællesskab kan løfte og skabe fred, lindring og støtte, der hvor der er brug for det. Et håb for verden, som julen i sig selv er symbolet på.

Kærligheden – kærligheden, der binder mennesker sammen, kærligheden der gør at vi kan finde trøst og at vi føler omsorg for andre mennesker.

Vi er selv med til at skabe den verden vi befinder os i. Vi skaber den for os selv og for de mennesker vi har omkring os. Og verden bliver en anden, når vi giver os selv lov til at fokusere på og taler om det gode, når  vi giver det styrke. Det er med til at give modet og kræfterne til at gøre noget ved de ting, som vi selvfølgelig også må forholde os realistisk til, som vi hver især og i fællesskab må bidrage til at påvirke og forandre, så verden kan blive et bedre sted for alle at være i.

Se eventuelt også mit tidligere blogindlæg: Mørke skyldes fraværet af lys!

Med disse ord vil jeg ønske alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår 🙂

Steen

Udgivet i Psykoterapi.