Et gratis værktøj til screening af udbrændthed og sekundær traumatisering

Jeg har det seneste års tid været en del af en arbejdsgruppe, der har arbejdet på en dansk udgave af PROQOL (Profesional Quality of Life: Compassion Satisfaction and Fatique), der er et gratis værktøj til screening af sekundær traumatisering og udbrændthed blandt professionelle omsorgsgivere – terapeuter, redningsfolk, præster mv. Værktøjet anvendes internationalt i studier indenfor dette felt.

Min intention med at deltage i arbejdet har været, at få sat fokus på dette vigtige aspekt, der på trods af at det for mange af os indgår i vores undervisning, kan ramme os alle, når vi empatisk stiller os til rådighed for mennesker i svære situationer. Det er tema, som jeg også har fokus på i mit arbejde med supervision af terapeuter og som foredragsholder.

Du kan finde værktøjet på siden her: http://www.proqol.org

Har du spørgsmål til dette tema, er du velkommen til at skrive til mig – jeg kan også anbefale et kig på min artikel om empatitræthed og sekundær traumatisk stress, som du finder her.

Udgivet i Psykoterapi.