Lytte til skam

Jeg har lyst til at dele denne Tedtalk Brené Brown: Listening to shame, som berørte mig dybt at se. Se den selv og mærk, hvordan den taler ind til dig i dit liv.

I videoen kan du blandt andet høre om forskellen på skyld (jeg synes jeg har gjort noget forkert) og skam (jeg synes jeg er forkert).

En interessant betragtning i talen er forskellen på det, der skaber skam hos mænd og kvinder. Hun fortæller at kvinder ofte oplever skam, når de ikke lever op til alle de forventninger der er til det, de skal yde. Mænd derimod oplever skam, når de oplever sig selv som sårbare.

“Hvis vi skal finde vej tilbage til hinanden, er sårbarhed vejen til det,” er en af de ting Brené Brown slutter af med at sige.

Du kan se videoen her. Og man kan slå danske undertekster til.

Udgivet i Psykoterapi.