Apropos kærlighed

Der er i disse år meget fokus på kærlighed og kærlighedens betydning for vores trivsel.

I dagens APROPOS på dr 1  kan du høre et sammendrag om, hvad kærlighed er og hvilken betydning det har for os, ud fra forskellige perspektiver. Her kan du blandt andet høre om, at kærlighed ikke er en følelse, men snarere en kvalitet i et bånd mellem mennesker, en kvalitet, som kan rumme mange og ind i mellem også modsatrettede følelser. Kærlighed og det at elske et andet menneske kan således både aktivere glæde og tristhed, frygt og tryghed etc.

I sin bog Hold Mig, kalder Dr. Sue Johnson  kærlighed for “den bedste overlevelsesmekanisme, der findes”, og hentyder her til at det evolutionens svar på hvordan vi kan overkomme vores naturlige sårbarhed ved at knytte os sammen med andre. Hun skriver: “Romantisk kærlighed handler om tilknytning og følelsesmæssig samhørighed. Det handler om vores indbyggede behov for at have nogle at stole på, en vi holder af, som kan tilbyde os en pålidelig følelsesmæssig kontakt og tryghed.

Og i anledning af påsken, synes jeg også det er på sin plads at citere Paulus’ 1. brev til Korintherne – også kaldet kærlighedens evangelium:

“Om jeg så taler med menneskers og engles tunger, men ikke har kærlighed, er jeg et rungende malm og en klingende bjælde … Kærligheden er tålmodig, kærligheden er mild, den misunder ikke, kærligheden praler ikke, bilder sig ikke noget ind … Den tåler alt, tror alt, håber alt, udholder alt … Så bliver da tro, håb, kærlighed, disse tre. Men størst af dem er kærligheden.” (1. kor, 13 – Uddrag hentet fra Wikipedia)

Så med det in mente, vil jeg ønske en rigtig god påske 

Udgivet i Psykoterapi.