Husk de små markeringer og symboler

Det er spændende at tænke på, hvor mange små handlinger vi gør det daglige for at vise vores tilknytning og kærlighed til et andet menneske. Tænk på de kram vi giver vores børn når vi ser dem. Kys og kram, når vi siger farvel, eller siger “god nat”. At vi ringer hjem til dem, eller sender dem en SMS, hvis vi er ude at rejse mv.

Alle disse små handlinger har stor betydning, fordi det de signallerer er: “Du betyder noget særligt for mig, jeg tænker på dig.”

Og sådan er det også i vores parforhold – at de små ritualer vi har sammen med vores partner for at sige godmorgen, farvel, goddag, godnat eller de ting vi gør i løbet af dagen – en “jeg elsker dig”-SMS, krammet når vi sidder i sofaen, det kærlige blik, holden i hånd når vi går tur. Alle sammen små ting, som isoleret set kan virke ligegyldige, men som en helhed er med til at styrke de kærlige bånd og trygheden i parforholdet.

Hvorfor lader mange par det så løbe ud i sandet? Hvorfor begynder man at sige farvel uden et kram og et kys, hvorfor siger man et hurtigt “hej” til sin kone, og kaster sig over at klappe hunden? Jeg har ikke et entydigt svar på “Hvorfor”, men min erfaring med par og fra mit eget liv siger, at det betyder noget, også hvis vi lader det gå i glemmebogen.

Så dagens opfordring fra mig til dig vil være: “Vis dem du holder af, at det betyder noget for dig at se dem, at sige farvel til dem, at være adskilt og at mødes igen.” Smil, kærtegn, måske den kærlige SMS, du kan sende lige nu, mens du læser det her – og er du/I kommet ud af vanen, så er det om at komme ind i den igen, også selvom du/I måske befinder jer et sted, hvor det ikke kun er lethed og varme følelser, der præger forholdet.

Lad kærligheden rulle 🙂

 

Udgivet i Psykoterapi.