Webkursus om Offertrekanten

Web-kursus om Offertrekanten

Offertrekantens mønstre er præget af, at deltagerne i dynamikken skifter mellem tre måder at agere på – tre roller, kaldet “Offeret”,

“Krænkeren/Forfølgeren” eller “Frelseren/Rederen”. Denne dynamik bliver særligt udtalt når familien er under pres. Disse mønstre har været en del af systemet, og på mange måder kan de ses som  “overlevelsesmekanismer” i noget, som har været svært at håndtere. Har vi haft mønsteret tæt inde på livet, er vi typisk bære af et primært mønster, som vi så ofte kommer til at udleve i andre sammenhænge. Vi bærer mønstrene  med os gennem livet og bringer dem ind i vores egen familie, på arbejdet og i andre nære relationer, hvor de ind i mellem kan komme til at spænde ben for intimiteten og trygheden i parforholdet, familien eller det gode samarbejde på arbejdspladsen.

Du kan få glæde af dette materiale, hvis du ønsker et større kendskab til dynamikken og de tre roller. Måske har du dynamikken tæt inde på livet og f.eks. opdaget, at du det meste af dit liv har haft fokus på at være der for andre, også selvom det har betydet, at du har måtte tilsidesætte dig selv. Du har måske oplevet frustrationen over at savne at få noget igen, eller smerten ved ikke at kunne mærke, hvad du virkeligt har brug for, og udmattelsen, når du ikke har haft mere at give af. Du er måske kommet i kontakt med en længsel efter bare at kunne sige fra ind i mellem, og at kunne prioritere dig selv.

Eller

Du har måske opdaget, at du har levet dit liv presset ind i rollen som den svage, afmægtige, der hele tiden har haft brug for skub fra andre for at kunne komme videre i dit liv. Du  er måske kommet i kontakt med en længsel efter at kunne selv, at kunne blive chauffør i dit eget liv.

For at kunne gøre op med gamle mønstre og træde ud af dem, er det vigtigt at man kan se forstå, hvad der foregår. Og det er det, jeg gerne vil med dette kursus hjælpe dig til at få sat fokus på den dynamik, der er i Offertrekanten, og den drivkraft, der ligger bag de forskellige roller, så du tydeligt kan se, hvad du har været en del af, og så du kan begynde at se vejen ud.

Sammen med web-kurset får du nu også gratis PDF-udgaven af min e-bog Offertrekanten – den dysfunktionelle dans i parforholdet, i familien eller på jobbet, så du kan fordybe dig yderligere i emnet (normalpris for bogen er kr. 154,-).

Tidligere deltagere på kurset udtaler blandt andet om kurset:

  • “Kurset har udvidet min horisont og syn på arbejdets og privatlivets situationer.”
  • “Jeg har fået klarhed og forståelse for trekanten.”
  • “Jeg har fået opdateret min viden på området og fået større fokus på Offertrekanten i de forskellige familiedynamikker, der er på spil i mit arbejde som familieterapeut.”
  • “Hvis du som jeg lærer bedst ved at se/høre, så kan jeg varmt anbefale dette kursus – det er letforståeligt og man kan samtidig følge med i de beskrevne uddybninger.”
  • “Jeg kendte godt til Offertrekanten, men på denne måde, er der mange brikker, der er faldet på plads.”
  • “Det er skræmmende og på samme tid befriende at se sig selv i Offertrekanten”.
  • “Det har lagt en kurs for mit fremtidige forhold til andre mennesker og deres problemer.”
Instruktører: Steen Rassing, psykoterapeut, parterapeut og coach.

Jeg har skrevet en artikel om Offertrekanten, som giver dig en kort introduktion til mønsteret og de tre roller.

 

Dette kursus er udviklet af Steen Rassing, parterapeut og psykoterapeut MPF med klinik i Næstved – www.steenrassing.dk