_Q3J2556

Steen Rassing
Psykoterapeut MPF, ICEEFT certificeret parterapeut & Supervisor

Født 1964.

Først lidt historik. Jeg startede som selvstændig i 2000, med en blanding af konsulentvirksomhed, undervisning og mental træning for idrætsfolk. I 2001 åbnede jeg klinik i Næstved og begyndte at arbejde med coaching og terapi. Siden har jeg været en periode i Præstø men har siden december 2010 været tilbage i Næstved, hvor jeg i dag er en del af klinikfællesskabet “Psykoterapeut-gruppen i Næstved”. Jeg har undervejs tilegnet mig og fået erfaring  med mange forskellige metoder, men arbejder i dag først og fremmest med  Emotionsfokuseret Parterapi (EFT) for par samt Emotionsfokuseret Terapi og  coaching for individuelle klienter.

Ud over mit fortsatte arbejdet med individuelle klienter, har jeg også stor erfaring i arbejdet med par. Jeg er trænet og certificeret i Emotionsfokuseret Parterapi samt Imago parterapi. Begge er anerkendte strukturerede metoder til målrettet arbejde med de udfordringer, der opstår i parforhold og andre relationer. Jeg er desuden certificeret af ICEEFT som supervisor indenfor Emotionsfokuseret Parterapi, og tilbyder derfor også supervision til EFT-parterapeuter og parterapeuter indenfor andre retninger, som ønsker at lære EFT-modellen eller principper i relationelt arbejde med par at kende. Jeg er desuden medstifter af Dansk Center for Emotionsfokuseret Parterapi.

For mig er en stadig faglig udvikling vigtigt, og jeg har derfor meget fokus at holde mig ajour med mit fagområde gennem efteruddannelse, løbende supervision, selvstudier og mit arbejde med oversættelse af bøger, der foreløbig har ført til danske oversættelser af  Det Alt For Dygtige Barn af Patricia Love og Sue Johnsons bog Hold Mig.  Jeg har desuden kastet mig ud i at skrive selv, og det er foreløbig blevet til e-bøgerme: Offertrekanten – den dysfunktionelle dans i parforholdet, i familien eller på jobbet. og: Utroskab – Nej tak! en indsigt i utroskabens væsen, og hvordan I sammen kan tøjle det.

Jeg er medlem af Dansk Psykoterapeutforening samt ICEEFT (International Center for excellence in Emotionally Focused Therapy)  og arbejder i overensstemmelse med de etiske retningslinjer defineret af disse foreninger. Jeg modtager løbende supervision på mit arbejde.

Fra august 2014 er  jeg desuden underviser og supervisor på den psykoterapeutiske uddannelse IPSICC (www.ipsicc.org) og fra 2018 underviser jeg også  på EFT-instituttets (www.eft-instituttet.dk) psykoterapeutiske uddannelsesforløb.

 

Og så det mere formelle omkring mine uddannelsesforløb, kurser, træningsforløb og certificeringer:

Jeg afsluttede i 2008 min grundlæggende 4 årige uddannelse i psykoterapi som eksamineret psykoterapeut med psykodynamisk, systemisk og eksistentiel referenceramme på Gråbrødre Instituttet.(Instituttet er evalueret – www.reflektor.nu)

Igangværende uddannelse:

 • 1.-15. juni 2017. 30 timers kursus i teologi med overskriften “Sorg, erindring og religiøst sprog”, Teologisk Institut, Københavns Universitet. Skriftlig opgave med titlen: “Udfordringer ved skam i det sjælesørgeriske arbejde med traumeramte”
 • Fra foråret 2017. Studerende på fleksibel Master uddannelse, Teologisk Institut, Københavns Universitet

Emotionsfokuseret terapi for individer og par:

 • Emotion Focused Therapi level 1 træning v. Dr. Less Greenberg samt Level 2 træning v. Ladislav Timullak
 • ICEEFT Certificeret Emotionally Focused Couples Therapy (EFT) Parterapeut
 • Basistræning og diverse fordybelseskurser (Core Skill 1-4) og masterclasses i Emotionsfokuseret terapi for par.

Supervision

 • Grundkursus i supervision v. Jette Simon
 • Certificeret som ICEEFT-supervisor.

Klinisk hypnoterapi

Andet:

 • Træning i Dialektisk Adfærdsterapi v. Deidre Hayes, IPSICC (www.ipsicc.org)
 • Introduktion til mentaliseringsbaseret terapi.
 • Kursus hos Nöel Larsson omkring personlighedsstrukturer.
 • Kurser ved International omkring arbejde med senfølger af seksuelle overgreb, School of (Sexual) Abuse Related Pastoral Counseling (www.isarpac.dk)
 • 2010: Uddannelse i IMAGO relations- og parterapi hos Jette Simon.
 • 2009: 3 dage. “Tab og traumer” v/Marianne Davidsen-Nielsen. Kursus i arbejdet med sorg og tab.
 • 2009: 2*3 dage videregående terapeutisk efteruddannelse hos Eva Hildebrand. I dette forløb er der arbejdet med særligt fokus på terapeutisk nærvær.
 • 2008: 3*3 dage videregående psykoterapeutisk efteruddannelse hos Eva Hildebrand
 • 2007-2008 Træningsforløb i “nærværende neutralitet – nærvær i den terapeutiske situation” ved Eva Hildebrand og Hannah Jakobsen
 • 2004: ICC Certificeret Coach (CoachPartners)
 • 2000-2002: NLP practitioner, NLP Master og NLP Trainer