Offertrekanten – den dysfunktionelle dans i parforholdet, i familien eller på jobbet

Af/Steen Rassing

Køb bogen her (e-pub + PDF) eller via Saxo (kun e-pub format) med linket her.

De, der typisk får nytte af denne bog er mennesker, som har livslang erfaring med at tilsidesætte sig selv for at være der for andre. Som ind i mellem frustreres, når de ikke synes at der kommer så meget tilbage, eller når de bliver i tvivl om, hvad de egentlig selv ønsker og har brug for. Mennesker, som har lettere ved at hjælpe andre end at tage imod, men som har et ønske om at der skal mere balance i tingene.

Med denne bog vil jeg gerne vise dig og give dig større bevidsthed om, hvad det er, der kan være på spil, og give dig nogle ideer til, hvordan du kan begynde at bryde nogle af de mønstre, som du har siddet fast i.

Selvom det ikke er bog skrevet specielt til terapeuter, kan du nok også finde inspiration i bogen, hvis du arbejder med andre mennesker som psykoterapeut, psykolog, sagsbehandler, underviser eller omsorgsperson. Bogen kan hjælpe dig til større bevidsthed om, hvor du i dit professionelle møde med andre mennesker risikerer selv at blive aktiveret i Offertrekantens dynamik. Her er risikoen nemlig, at vi selv træder ind i dynamikken og begynder at møde de andre mennesker gennem vores egne dysfunktionelle mønstre, f.eks når vi får trangen til at ”frelse” eller ”krænke” de mennesker, vi arbejder med. Og det øjeblik det sker, handler vi ikke længere ud fra en professionel medmenneskelig vurdering, men alene ud fra vores egne ubevidste behov og motiver.

Dette er ikke en akademisk bog. Den er skrevet af mig, som praktiserende psykoterapeut og parterapeut, dels baseret på teorien bag modellen, men i høj grad suppleret med mine egne observationer og erfaringer gennem mange års møder med mennesker, der danser med i Offertrekantens dysfunktionelle dans, både på arbejdspladsen og i privatlivet.

Køb bogen her (e-pub + PDF) eller via Saxo (kun e-pub format) med linket her.

Du kan her læse et uddrag af bogens  kapitel 1 og kapitel 2.

Her kan du læse hvad andre har haft ud af at læse bogen.