Bøger

 

iStock_000015780300XSmall

Parterapi med kort og kompas – en introduktion for terapeuter, der er ved at lære emotionsfokuseret parterapi.

Jeg har længe savnet en bog på dansk om Emotionsfokuseret Parterapi, skrevet for terapeuter. Så den er jeg nu gået igang med at skrive selv. I bogen vil du kunne læse om den betydning tilknytning og emotioner har for EFT, EFT-modellens faser og trin, udfordringer i arbejdet med at blive EFT-terapeut og meget meget mere. Intentionen er, at det skal være en bog skrevet i et letlæseligt sprog, med masser af praktiske eksempler. Og jeg forventer om alt går vel, at have den klar som e-bog sidst i 2015.

 

Offertrekanten – den dysfunktionelle dans i parforholdet, i familien eller på jobbet

Denne  e-bog har jeg udgivet som selvudgiver januar 2014, og det er en bog, som jeg har fået rigtig mange positive tilkendegivelser på.

Bogen, som henvender sig først og fremmest til mennesker, som er vokset op i familier, hvor Offer-, Forfølger- og Redderrollerne og deres indbyrdes samspil i det mønster, man kalder Offertrekanten eller Dramatrekanten, har været et dominerende tema. Mennesker, som mange gange må se sig selv sidde fast i de indstuderede mønstre, som videreføres fra generation til generation. Man finder ofte Offertrekantens mønstre ret udtalt og let at identificere, hvis du er vokset op i en familie med overgreb eller alkoholmisbrug, men findes også i helt almindelige familier, hvor en eller begge forældre har det med sig i bagagen.

Bogen er også ment som en inspiration til dig, der arbejder med mennesker, der kender til disse mønstre.

Du kan læse mere om bogen og købe e-bogen her. Er du interesseret i at se hvad andre siger om bogen, kan du se det her. Og endelig har du mulighed for at læse et uddrag af nogle af kapitlerne her.

 

2

Det alt for dygtige barn

Denne bog har jeg været med til at oversætte fra Patricia Loves Bog: “The Emotional Incest Syndrome”. Det, der gør bogen interssant for mig er, at den sætter fokus på, hvordan voksne sommetider bruger børn til at tilfredsstille deres egne følelsesmæssige behov, og hvilke konsekvenser det kan have for en som voksen, hvis man har været “det alt for dygtige barn”, “det udelukkede barn” eller på anden måde som barn, har måtte tilpasse sig de voksnes behov.

Når du læser bogen, kan det være med fokus på det du selv har oplevet som barn, og den måde det har været med til at præge dit voksenliv på, herunder den betydning det har haft, for dit parforhold, dit forhold til dine børn m.v. Bogen kan også læses med fokus på ens egen forældrerolle – hvordan undgår jeg som forældre, at videreføre uhensigtsmæssige mønstre til mine børn.

Bogen indeholder masser af gode eksempler, og bogens anden del indeholder mange praktiske anvisninger til, hvordan man kan arbejde med at forstå og forholde sig til sin egen historie, herunder ens relationer til søskende og forældre.

Bogen kan købes som e-bog eller normal bog via Saxo her.

 

3

Utroskab – Nej Tak

Et indblik i utroskabens væsen og hvordan I sammen kan tøjle det.

Denne e-bog har jeg udgivet som selvudgiver november 2014. Den er udgivet med tanke på alle de par, jeg møder, som kæmper med følgevirkningerne af utroskab i parforholdet. I denne e-bog har jeg fokus på en række af de forhold, der ofte ligger bag, når den ene part træder over grænsen og er sin partner utro. Bogen henvender sig først og fremmest til par, der ikke har oplevet utroskab, men som gerne vil vide mere om, hvordan de aktivt kan beskytte parforholdet mod utroskab. Bogen er også skrevet til par, der har oplevet det, og som søger at få en bedre forståelse af de mekanismer, der kan føre ellers kærlige og ansvarlige partnere til at være utro og risikere parforholdet.

Du kan læse mere om bogen “Utroskab – Nej tak!” her. Bogen kan også købes om e-bog via Saxo her.

 

4

Dr. Sue Johnson: “Hold Mig – en vejviser til varig kærlighed”.

Dette er den danske udgave af bogen “Hold Me Tight – seven conversations for a lifetime of love”, som er en bog, som i nogle år har været en bestseller over det meste af verden. Bogen er skrevet til par, med det formål at øge kendskabet til den nyere forskning omkring kærlighedsrelationer, og omsætte dette i praktiske trin, man kan anvende til at styrke kontakten og kærligheden med i parforholdet.

Du kan læse lidt mere om bogen,  se et lille uddrag og bestille den her.