Jeg har det seneste års tid været en del af en arbejdsgruppe, der har arbejdet på en dansk udgave af PROQOL (Profesional Quality of Life: Compassion Satisfaction and Fatique), der er et gratis værktøj til screening af sekundær traumatisering og udbrændthed blandt professionelle omsorgsgivere – terapeuter, redningsfolk, præster mv. Værktøjet anvendes internationalt i studier indenfor dette felt.

Min intention med at deltage i arbejdet har været, at få sat fokus på dette vigtige aspekt, der på trods af at det for mange af os indgår i vores undervisning, kan ramme os alle, når vi empatisk stiller os til rådighed for mennesker i svære situationer. Det er tema, som jeg også har fokus på i mit arbejde med supervision af terapeuter og som foredragsholder.

Du kan finde værktøjet på siden her: http://www.proqol.org

Har du spørgsmål til dette tema, er du velkommen til at skrive til mig – jeg kan også anbefale et kig på min artikel om empatitræthed og sekundær traumatisk stress, som du finder her.